Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

27 Haziran 2013 Perşembe

Kentsel Dönüşüm Neden Gereklidir?

Hiç yorum yok :
Şehirlerin git gide büyümesi ve modern yaşam alanlarına her geçen gün ihtiyaç duyulmasının bir sonucu olarak kentsel dönüşüm atılımları günden güne hızlanan bir seyirde devam etmektedir. Bu manada düşünülecek olursa özellikle büyükşehir vasfını taşıyan kentlerde eski yerleşim yerlerinin söz konusu dönüşümü daha zaruri olmaktadır.

Bu işlemin elbette sadecegörünüm için değil doğal afetlere karşı güvenlik sebebiyle yapılması ve bu anlamda yapıların güçlendirilip ülkemiz gibi yüksek deprem bölgesi olan bir coğrafyada yerini daha sağlam konutlara bırakması insanların daha güvenli bir yaşama adım atmalarını sağlar.

Ülkemizin emlak ve konut piyasasında en önemli adımlarından biri elbette zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasına yönelik olmuştur. Birçok konutun hem güçlendirilmesi hem de sigortalanması bu anlamda daha güvenli bir iskân politikasının da gereklilikleri arasına girmiştir.

Diğer yandan çürük durumda olan ve riskli yapıların yerlerine yenilerinin yapılmasının bir sonucu olarak birçok kentte bu işlemin sağlıklı yürüyebilmesi elbette ekonomik yeterlilik gerekli. Neyse ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu konuda gerekli desteği sağlamakta.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder