Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

31 Aralık 2013 Salı

Blogger Dostu Tablet

Hiç yorum yok :

Bir blogger olarak en çok ihtiyacım olan donanım veya cihazları sorsalar ilk sıraya tabletimi koyarım. Bloggerların zihni sürekli açıktır ve eçevresinde olup bitenlerden ilham alarak içerik üretirler. Yazı fikrinin nasıl, nerede, ne zaman geleceği belli olmadığı için yanımızda ya bir not defteri ya da daha teknolojik bir çözüm olan tablet bulundurmalıyız.

 
Önceleri ben de not defteri ve kalem kağıtla idare etmeye çalışırken bunun pek de verimli olmadığına artık tablet almam gerektiğine karar vererek piyasada ihtiyaçlarımı karşılayacak table arayışlarına başladım.

 
Öncelikle kullanımı kolay bir tablet arıyordum. Malum bloggerlar bol bol klavye kullanırlar. Alacağım tabletle blog yazılarımı kolayca yazabilmeliydim. Ayrıca seyahatlerimde kolayca taşıyabileceğim ve elektriğe ihtiyaç duymadan uzun süre kullnabileceğim bir tablet olmalıydı. Şık bir görünüşü olsa da hiç fena olmazdı hani :)

 

acer w511

 
Bu özelliklerde bir tablet ararken http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/tabletler linkinde, Acer W511 ile karşılaştım. Ayrılabilir klavyesi, 18 saate kadar dayanabilen şarjı ve minimal tasarımı ile ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Ancak tablet almak tek başına yetmezdi. Bir de internet paketim olmalıydı ki ihtiyaç duyduğumda blguma veya çevrimiçi servislerime erişebiliyim.  Tam da bu noktada Turkcell'in avantajlı teklifleriyle karşılaştım. Acer W511 ve  internet paketine bir arada avantajlı bir fiyata Turkcell güvencesiyle sahip oldum. Artık dilediğim yerde bloguma erişebiliyor ve yazılarımı yazabiliyorum. Siz de Acer W511 gibi kullanışlı bir tablete turkcell avantajlarıyla sahip olmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

30 Aralık 2013 Pazartesi

Bloggerlar İçin Zaman Yönetimi

Hiç yorum yok :

Google profilimi dikkatli incelediyseniz “Hayatta övündüğünüz şeyler” sorusuna verdiğim
cevabı fark etmişsinizdir. Oraya da yazdığım gibi 1 günü 24 saate sığdırabilmek benim için gerçekten övünülecek bir şey. Hatta o cevabı yazdığımda Blog Hocam’ı yeni açmıştım ve evli değildim. Artık sorumluluklarım ve 1 güne sığdırmam gerekenler çok daha fazla.

 

İster öğrenci olsun ister çalışan, ister evli olsun ister bekar farketmez her blog yazarının benim gibi zaman problemi yaşadığını düşünüyorum. Bu yüzden zamanımızı akılcı kullanarak iş, aile ve sosyal hayatımızı aksatmadan blogumuza da vakit ayırabilmeliyiz. Bunun yolu da zamanı doğru yönetmekten geçer.

Zaman yönetimi konusunda hem kendim hem de diğer blog yazarları için epey araştırma yaptım. Onlarca akademisyen ve profesyonelin zaman yönetmiyle ilgili makale ve sunumlarını okudum. Onlardan öğrendklerimi kendi deneyimlerimle harmanlayarak zaman yönetmiyle ilgili faydalı olacak önerilerde bulunmak istiyorum.

zaman yönetimi

1. Blogunuz İçin Net Hedefler Belirleyin

Hedef belirlemek yanlış şeylerle ilgilenerek zamanı boşa harcamanızı engelleyebilir. Örneğin kendinize hedef olarak haftada 3 yazı yazmayı koyarsanız, hedefiniz olan 3 yazıyı yazmadan blog tasarımıyla uğraşmazsınız. Yani zamanı öncelikleriniz için ayırırsınız.

2. Yazılarınızı Planlayın

Zamanı iyi yöntemek için planlı ve programlı hareket etmek şarttır. Bu yüzden mutlaka br içerik takvimi kullanmanızı öneriyorum. Yazdığınız veya yazmayı düşündüğünüz yazıları takvimde yayınlanacak güne koyun ve takvime daime sadık kalın.

3. Dikkatinizi Dağıtan Şeylerden Uzak Durun

Blogunuza ayırdığınız zamanın çoğunu yazı yazmaya harcıyorsunuz sanırım. Araştırma, yazma, düzenle gibi işlemler bazen saater sürebiliyor. Bu süreyi optimize etmek için yazı yazarken dikkatinizi dağıtan ve sizi oyalayan şeylerden uzak durun. Örneğin sosyal ağlarınızı veya anlık meajlaşma programlarınızı, televizyonunuzu hatta cep telefonunuzu bile o an için kapatbilirsiniz.

4. Aynı Anda Tek Bir İşe Odaklanın

Zamanı verimli kullanmamızı engellleyen en önemli sorunlardan biri “multi tasking” yani aynı anda birden fazla işe odaklanmaya çalışmak. Bir işi kusursuz yapabileceğiniz bir zamanda iki işi yarım yamalak yapmak istemiyorsanız bundan kaçının.

5. Rutinleriniz Olsun

Rutin kelimesi sıkıcılığı çağrıştıran bir kelime olsa da söz konusu zaman yönetimi olduğunda size büyük avantajlar sağlayabiliyor. “Her hafta Pazar günü 3 saatimi içerik oluşturmaya ayırırım”, “ yazı yazarken belli yazı şablonlarını kullanırım” gibi rutinler bir işi daha kısa sürede yapmanızı sağlayacaktır.

6. Blog Yazdığınız Yerde Organize Olun

Blog yazılarınızı yazdığınız ortamın ne kadar önemli olduğunu hiç dşündünüz mü? Kendimden örnek vereyim; evde sessiz ve tek başıma olduğum bir ortamda 1 saatte oluşturabileceğim bir içeriği ofiste telefonlar, ziyaretçiler, işler derken 4-5 saatte oluşturuyorum. Bu yüzden herşeyin elinizin altında olduğu, rahatsız edilmediğiniz bir ortamda blog yazmak, vaktinizi daha verimli kullanmanıza yol açacaktır.

7. “Hayır” Demeyi Öğrenin

Eminim çoğunuz hergün gerek sosyal medya hesaplarınız gerek de e-posta ile onlarca mesaj alıyorsunuzdur. Bunlar arasında sizden türlü rica ve isteklerde bulunanlar oluyordur. Eğer blogunuza ayırdığınız kısıtlı vakti en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız, bu mesajların bir kısmına kibarca “hayır” demeniz gerekebilir.

8. En Yüksek Olduğunuz Zamanı Bilin

Herkesin kendini iyi hissettiği, enerjisinin yüksek olduğu günler ve saatler mutlaka vardır. Önemli olan buzaman dilimini bilmek ve kendini o anlara göre programlamaktır. Örneğin ben pazar akşamları kendimi “yüksek” hisseder ve elimden geldiğince içerik üretmeye çalışırım.

9. Kendinizi Ödüllendirin

Zaman yönetiminde planlı hareket etmek, hedefler koymak ve belirlenen sürede bu hedeflere çok önemlidir. Bu yüzden belirlediğiniz sürede belirlediğiniz hedefe ulaştığınızda kendinizi mükafatlanırın. Planınıza sadık kalmanızı ve motive olmanızı sağlayacaktır.

Söz Sizde

Evlendikten sonra bloga ayırığım zamanda azalma olduğunu eminim fark etmişsinizdir. 1-2 sene önce övündüğüm şey olan “1 günü 24 saate sığdırmak” özelliğimi yavaş yavaş kaybediyorum sabırım. Diğer evli blog yazarları ne durumda merak ediyorum. Haftada kaç yazı yazabiliyorsunuz ve blogunuza nasıl vakit ayırabiliyorsunuz? Öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

27 Aralık 2013 Cuma

Blog Sahiplerinin Yapması Ve Yapmaması Gereken Davranışlar

Hiç yorum yok :

Herkese merhaba.Ben Nurgül Karış. Öncelikle sevgili Blog Hocam'a,beni misafirliğine kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.
 
Başlıktan da anlaşılacağı gibi,konumuz blogger davranışları. Aslında az çok herkesin fikri olabilen bir konu ancak daha da detaya inersek..

-Blog sahibi olmanın sorumlulukları
-Blog sahibinin okuyucusuna karşı davranışları olarak iki başlık altında inceleyebiliriz.

blog
Blog sahibi olmanın getirdiği bazır kurallar vardır. Eğer bir siteniz varsa ve siz de bu siteyi en iyi şekilde yaşatmak istiyorsanız,uymanız gereken ve kendinize prensip edinmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar,hem kendinize hem blogunuza hem okuyucunuza karşı yapmanız ve yapmamanız gereken davranışları içeriyor. Öncelikle blog sahibi olmanın sorumluluklarıyla başlayalım. Blog veya bir site sahibi olmak,sanıldığı gibi yazı yazıp göndermekle kısıtlı değildir. Blogunuza saygı,kendinize saygı,okuyucunuza saygı konusunda her zaman dikkatli olmalısınız. Blogunuzu güncel bir şekilde kullanmalı,gereksiz veya eksik ayrıntılarla kullanılamaz hale getirmemelisiniz. Blogunuza uygun bir tema ve başlık,en önemli hususlardır.Blogunuzun sınırlarını belirlemeli o çizgiden uzaklaşmamalısınız.  İçerik olarak özgün ve yaratıcı olmalı,eğer imkanınız varsa görsellerle ve videolarla desteklemelisiniz. Unutmayın okuyucu,her zaman canlı ve özgün içerikleri destekler. Yazınızın blog temasına uygun olması,yazım ve imla kurallarına uygun olması gerekir. Görsellerinizin de özgün ve iyi çekimler olması gerekir.
 
Blogunuza gereken saygıyı gösterirseniz,otomatik olarak okuyucularınız da bundan etkilenir. Bu durumda okuyucularınıza karşı da sorumluluğunuz artar. Okuyucuya saygı ve değer,her zaman olması gereken bir davranıştır. Okuyucunuzun yorumlarını cevapsız bırakmamalı,sorularına yanıt vermeli,düşüncelerini dikkate almalısınız. Gerek çekilişlerde gerek yazılarınızda gerek çektiğiniz videolarda,okuyucunuz her zaman dikkat etmeniz gereken ilk husus olmalı. Yazdığınız yazılarda okuyucunuza faydalı olmayı amaçlamalısınız. Eğer bu davranışları pratik hale getirirseniz,blogunuza ve size gereken saygı ve itibar gösterilecektir,emin olabilirsiniz.
 
Öncelikle kendi kişiliğinizi saygıyla çerçeveleyip,daha sonra yaptığınız işe bu saygıyı yansıtmalısınız. Çizginizden ayrılmamalı ve okuyucularınızla sürekli iletişim halinde olmalısınız. Bu size daha çok mutluluk verecek ve yaptığınız işi sevmenizi sağlayacaktır.

Yazar hakkında: Ben Nurgül Karış.Ağustos 2013 tarihinde aktif olarak yazmaya başladım. Amacım her konuda kaliteli ve özgün bir blog sahibi olmak. Sevdiğim,tavsiye edip etmediğim her ürün hakkında http://yaseminjess.blogspot.com blogumda yazmayı çok seviyorum.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Az Zamanda Çok Ziyaretçi Getiren Siteler

Hiç yorum yok :

Blogların en büyük sorunların biri yeteri kadar ziyaretçi çekememek yani hit alamamak. Bir blog sitesine ziyaretçi çekmnin en iyi yolu benzersiz içerikler üreterek bunları Google dizinine eklemek ve arama sonuçlarında üst sıralara çıkmaktır. Fakat bu iş göründüğü kadar kolay değildir. Rekabete göre yazdığınız makalenin üst sıralarda çıkması güçleşebilir.

Google ve diğer arama motorlarından gelen hitler dışında diğer önenmli hit kaynağı ise sosyal ağlardır. Facebook ve Twitter başta olmak üzere Pinterest, LinkedIn, Google+ gibi sosyal ağlar blogların en önemli 2. hit kaynağıdır. Bunun için sosyal medyayı aktif kullanmak ve yüksek takipçi sayısına sahip olmöanız gerekmektir. Yani sosyal ağlardan ziyaretçi çekmek de  uzun zaman alabilir. 

Kısacası ziyaretçi trafiğinizin çok büyük bölümünü oluşturan organik ve sosyal trafik alma işi zaman ve çok çalışma ister. Ben bu yazıda daha az ama daha çabuk hit getirecek yönlendirme trafik kaynaklarından ve ziyaretçi getirecek sitelerden bahsedeceğim.

Forumlar

Hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği ve bilgi paylaşımında bulunduğu forumlar, bloglar için önemli hit kaynaklarıdır. Blog Hocam’ın okuyucu kitlesi blog yazarları olduğu için ben daha çok WMAracı, Webmastersitesi ve İyinet gibi forumlarda paylaşımlar yaparak ziyaretçi çekmeye çalışıyorum ama Türkiye’de hemen her konuya özel forumlar olduğu gibi tüm konuların bir arada bulunduğu ForumTR gibi genel forumlar da var.

1. Blogunuzu Tanıtın: Forumlardan nasıl ziyaretçi çekeceğinize gelirsek bunun pek çok yolu var. Örneğin işe blogunuzu tanıtarak başlayabilirsiniz ama bunu forum kurallarına uygun şekilde yapmalısınız. Forumların çoğunda forum iyelerinin kendi sitelerini tanıtmak için ayrılmış bölümler vardır. Buraya yeni bir konu açarak blogunuzu binlerce kişiye tanıtabilirsiniz.

blog tanıt

2. Blogunuzu Kaynak Göstererek İçerik Paylaşın: Forumlar bilgi paylaşımı üzerine kurulmuş topluluk siteleridir. Dolayısıyla insanlara bilgi veren konular her zaman çok ilgi görür. İlk olarak blogunuzda paylaştığınız ve çok faydalı olduğunu düşündüğünüz bir içerik yeteri kadar ilgi görmediyse bunu forumlarda paylaşıp esas yazınıza kaynak vermek çok etkili bir ziyaretçi kazanma yöntemidir.

kaynak göstermek

 

3. İnsanlara Yardımcı Olun: Forumlarda pek çok insan soru sorar ve diğer forum üyelerinden yardım bekler. Eğer cevabını bildiğiniz ve daha önce blogunuzda paylaştığınız bir soru görürseniz, kişiyi cevap için blogunuza yönlendireblirsiniz.

Yardımcı ol

 

4. İmza Bölümünü Kullannın: Forumların çoğunda imza bölümünde link paylaşmak serbesttir. İmzalar her yazınızın altında görüneceği için imza bölümüne blogunuzun linkini koyduktan sonra forumda ne kadar aktif olursanız o kadar çok ziyaretçi çekme şansınız olur.  Benim WMAracı’nda premium üyeliğim olmadığı için imzamda link paylaşmıyorum ama direkt url olarak veya başka şekillerde blogumdan bahsedebiliyorum.

imza
5. Profilinizi Doldurun: Bir foruma üye olduktan sonra profil bilgilerinde kişisel bilgilerinizin yanında web sitesi bilgisi seçeneği de mutlaka vardır. Bu ölüme blogunuzun adresini yazarsanız profilinizi ziyaret eden kişileri blogunuza yönlendirebilirsiniz.

profil


Popüler Bloglar

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen blogları artık hergün milyonlarca kişi ziyaret ediyor. Bu bloglar arasında popüler olanları sürekli takip ederek hit kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte birkaç örnek;

1. Konuyla İlgili Link Bırakın: Okuduğunuz yazıyla ilgili kendi blogunuzda başka bir içerik varsa bunu paylaştığınız yorumlar genellikle yayınlanır. Çünkü spam görüntüsünden uzaktır ve yorumu okuyan kişiye fayda sağlayacaktır. Özellikle popüler bir blogun çok okunan bir yazısında ilk yorum yazan kişi olmayı başarırsanız ciddi bir hit getirecektir.

yorum link
2. URL’nizi Yazın: Popüler blogların yorum bölümünden ziyaretçi çekmenin en kolay yolu yorum formundaki adres kısmını doldurmaktır. Yorum bölümlerinde adres kısmını doldurmak zorunlu olmadığı için yazmıyor olabilirsiniz ama yukarıda da belirttiğim gibi popüler bir blogun çok okunan bir yazısına ilk yorumu siz yazarsanız ciddi bir hit getirecektir.

yorum-url

 

3. Misafir Yazar Olun: Bloglardan nitelikli ziyaretçi çekmenin en etkili ve en etik yöntemi konuk yazar olmaktır. Ancak burada sorun doğru blogu bulmak. Popüler bloglar konuk yazar kabul etmeyebiliyor veya kriterlerini çok yüksek tutabiliyorlar. Bu yüzden sizinle benzer konuda yayın yapan, trafiği nispeten düşük ama düzenli okuyucusu olan bloglar bulmalısınız.

misafir
Soru Cevap Siteleri

Kullanıcıların sorularını gönderdikleri ve diğer kullanıcıların o soruyla ilgili cevaplarnı paylaştıkları bu platformların dünyadaki öncüsü Yahoo Answers ama ülkemizde ne yazık ki bu kadar popüler bir soru cevap platformu yok. İçeriği nedeniyle Blog Hocam’a en çok ziyaretçi gönderen soru cevap sitesi Google Blogger ürün grupları. Bunun sonra en çok trafik gönderen soru cevap sitesi Kızlar Soruyor.

cevap
Siz de internetteki soru cevap sitelerine kayıt olup, buralarda içeriğinizle ilgili sorulan sorulara blogunuzun linkiyle birlikte cevap yazarak kolayca ziyaretçi çekebilirsiniz.

Makale Dizinleri

Article marketing dediğmiiz makale pazarlaması ülkemizde pek yaygın olmadığı gibi bu konuda kaliteli bir makale dizini bulmak da çok zor. Blog Hocam’ın ilk zamanlarında, makale dizinleri arasına en  popüleri ve kalitelisi diyebileceğim Makale Marketi’ne yazı gönderek ziyaretçi kazanmışlığım vardır.

makale
Makale Marketi veya diğer makale dizinleri hemen her konuda kategori içerdiğinden tüm bloglar için uygundur. Makalelerinizin içine yerleştireceğiniz linkler ve künye bölümüne koyacağınız linkler ile blogunuza ziyaretçi kaznandırabilirsiniz.

Sosyal İmleme Siteleri

İlerleyen haftalarda yazacağım bir yazıyla sosyal imlemenin hit dışındıki faydalarınan da bahsedeceğim ama bu yazıda hit katkısından söz edelim. Çoğu kaynakta olduğu gibi sosyal imleme sitelerinde de Türkiye’de büyük bir eksik var. Çoğu blogcu gibi ben de sosyal imleme için sadece Yazarkafe’yi kullanıyorum ve resimde de göreceğiniz gibi buradan ciddi hit alıyorum.

yazarkafe

 

Ne yazık ki Reddit, Delicious, Stumbleupon gibi dünyaca ünlü sosyal imleme sitelerine gönderilen türkçe içerikli yazılara pek tıklanmıyor. Oyyla ve İm.web.tr gibi Tükçe sosyal imleme siteleri ise maalesef çok kalitesiz ve yine pek fayda sağlamıyor. Bu yüzden Bumerang’da altın üye olmaya çalışmanızı ve Yazarkafe hizmetinden faydalanmaya başlamanızı öneriyorum.

Komünite Blogları

Yıllar önce Bildirgeç ile ünlenen komünite bloglarının bugün en popüler örneği Milliyet Blog diyebilirim. Yüzlerce blog yazarı farklı kategorilerde yazılarını Milliyet Blog’da yayınlayarak geniş kitlelere ulaşabiliyorlar. Ben de burada 1-2 yazı yayınlayarak Blog Hocam’a ziyaretçi kazandırmıştım.

milliyet
Milliyet’te blog yazarken proflinizde, yazılarınız içerisinde veya sonunda blogunuza bağlantı verebiliyorsunuz. Eğer bu bağlatılar konuyla ilgili ve aşırı olmazsa editörler izin verebiliyor. Böylece çok sayıda ziyaretçi kazanabiliyorsunuz.

Alternatif Sosyal Ağlar

Sosyal ağ dendiğinde akla gelen siteler bellidir; Facebook, Twitter, Google+, Pinterest ve LinkedIn. Fakat bunlar dışında daha niş, daha az popüler ama sıkı müdavimleri olan alternatif sosyal ağlar da var. Bunlardan benim en sık kullandıklarım Quup ve Inploid.

inploid
Bu tür alternatif sosyal ağlarda tarttışmalara katılarak ve yazılarınızı paylaşarak kolayca ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz. Popüler sosyal ağlara takılıp kalmayın, alternatifleri de deneyerek size katkısını ölçün.

Dizinler

Türkiye’de dizin dendiğine akla DMOZ gelir. DMOZ insanlar tarafından oluşturulan bir dizin olduğu için Google’ın gözünde çok değerlidir ama hitinize pek katkısı yoktur. Hit için size önereceğim en kaliteli dizin, Hürriyet’in servisi olan Hurlist.


hurlist


Hurliste’e site eklemek için Bumerang üyesi olmanız yeterli. Üyelik tipinizin önemi yok. Biünyesinde binlerce site olan Hurlist, etiketleme ve öneri sistemi sayesinde sıradan bir dizine göre gayet iyi trafik gönderiyor.

Söz Sizde

Blog Hocam’da kullandığım kısa zamanda ziyaretçi çekmeye yönelik siteler bunlardı. Ziyaretçi yazlığından şikayetçi olan blog yazarlarının işine yarar umarım. Eğer sizin kullandığınız başka siteler veya yöntemler varsa lütfen bizle paylaşın.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Blogger’a Forum Sayfası Ekleme

Hiç yorum yok :

Uzun süredir Blogger’a nasıl forum ya da soru-cevap sistemi ekleneceği ile ilgili soru almama rağmen internette konuyla ilgili pek çok anlatım olduğu için Blog Hocam’da paylaşma gereği duymamıştım. Ancak bloga forum eklemeyle ilgili yardım talepleri gelmeye devam edince artık bunu anlatmaya karar verdim.

Blogunuza forum eklemek için tamamen ücretsiz bir Google servisi olan Google Grupları kullanabilirsiniz. Şimdi adım adım forum oluşturmaya ve bunu bloga eklemeye geçelim.

1. Adım: Yeni Grup Oluşturma

Google Grup Oluşturma

Yapmanız gereken ilk şey Grup Oluşturma sayfasına giderek oluşturacağınız grupla ilgili bilgileri içeren formu doldurmak. Formu doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli yer grup türüdür. Eğer forum oluşturmak istiyorsanız web forumu, soru-cevap sistemi oluşturmak istiyorsanız soru-cevap forumu seçeneğini seçmelisiniz. Formu doldurduktan sonra üstteki kırmızı renkli “Oluştur” butonuna basabilirsiniz.


2. Adım: Grubun HTML Kodunu Alma

Google Grup Oluşturma
Bilgileri eksiksiz girdiyseniz grubunuzun oluşturulduğunu belirten ve şimdi ne yapmak istediğinizi soran bir sayfayla karşılaşırsınız. Burada “Grubunuzun ayarlarını özelleştirin” linkine tıklayın.


Google Grup Kodları

Ayarlar sayfasının en altında oluşturduğunuz grupa ait HTML embed kodlarını göreceksiniz. Bu kodları bir sonraki forum oluşturma adımında kullanacağınız için bir yere koopyalayın veya bu sayfayı kapatmayın.

3. Adım: Blogger’da Forum Sayfası Oluşturma

Forum sayfası 
Blogger kumanda panelinize girerek Sayfalar > Yeni sayfa > Boş sayfa yolunu takip edin ve bir önceki adımda kopyaladığınız HTML kodlarını sayfanın HTML penceresine yapışırın. Sayfa başlığına “Forum”, “Pano” gibi şeyler yazdıktan sonra seçeneklerden yorum iznini kapatın ve sayfayı önizleme yapın. Eğer forum sorunsuz bir şekilde görüntlendiyse sayfayı kaydedebilirsiniz.

Tebrikler! Artık blogunuzun bir forum sayfası var.

20 Aralık 2013 Cuma

Yeni Yıl Alışverişinde Kaçırılmayacak Fırsatlar!

Hiç yorum yok :
Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

vestel-hedyeler
Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil. 

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

garanti-hediye
Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

samsung-hediye
Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

5 Adımda Başarılı Bir Misafir Yazısı Yazmak

Hiç yorum yok :

Herkese merhaba diyerek yazıma başlıyorum. Misafir yazarlık, değerinin ve faydalarının anlaşılmasıyla birlikte, özellikle yabancı webmasterlar tarafından bir alışkanlık haline gelmiş olmasına ramen Türk webmasterlar için henüz pek kullanılan bir metod değil. Misafir yazısı yazmanın sitenize ne gibi faydaları olacağından bahsetmek yerine, başarılı bir misafir yazısı nasıl yazılır onu anlatacağım. Değişik sitelere misafir yazılar yazmanın size ve sitenize yararları konusunda bloghocam sitesinin sahibi Serdar Kara'nın güzel yazısına göz atabilirsiniz.

Misafir-Gorsel

1.Adım: Misafir Yazı Yazılacak Sitenin Seçimi


Misafir yazısı yazmanın faydalarını okuduk, araştırdık ve öğrendik. Bir misafir yazısı yazmaya karar verdik ama işe nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Burada işe iki farklı yöntemden birini seçerek başlayabiliriz. İlki ve daha kolay olanı, misafir yazar yazılarını sitelerinde yayınlayan sitelere bir göz atıp bulduğumuz siteler arasında ilgimizi çeken, hakkında faydalı bir makale yazabileceğimiz bir kaç site belirlemektir. Yada spesifik bir konu hakkında makale yazmak istiyorsanız, ilgili siteler arasında misafir yazı kabul eden site var mı diye araştırıp, yoksa site yöneticileriyle iletişime geçerek yazmak istediğiniz makaleden bahsedip, böyle bir makaleyi sitede yayınlamak isterler mi onu öğrenebilirsiniz.

2.Adım: Konunun Belirlenmesi


Misafir yazısı yazmanın ve yazdığımız yazının sitede yayınlanmak üzere kabul edilmesi için ALTIN kural, yazdığımız yazının, ekleneceği siteye değer katmasıdır. Yazımız, sitenin içeriğiyle ilgili ama hakkında yazılmamış bir konu olmalıdır. Site ziyaretçilerinin ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz bir konu hakkında yazmak ise, alacağınız geri dönüşün daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.

3.Adım: Yazının Hazırlanışı

Bu adımda dikkat etmemiz gerekenleri listeleyelim:

- İmla kurallarına uygun bir yazı yazmak dikkat etmemiz gereken ilk kural olmalı.
- Yazımızda hiçbir alıntı içerik bulunmamalı.
- Sitedeki mevcut içeriklerde anlatılmış konuları tekrar anlatmaktan kaçınmalıyız.
- Başlığımız siteye giren ziyaretçinin ilgisini çekebilecek şekilde olmalı. 
- Yazımız siteye giren ziyaretçinin işine yarayacak bilgiler içermeli.
- Konu ile ilgili iyi bir araştırma yapmak, başarılı bir yazı yazma yolunda her zaman faydalı olacaktır.
- İlgili yabancı makaleleri okuyarak fikir alıp, yazımızı zenginleştirebiliriz.
- Yazımızı daha ilgi çekici kılmak için etkileyici görseller tercih edilmeli.
- Yazınız hakkında site yöneticilerinin fikirlerine başvurmaktan çekinmeyin. 

4.Adım: Künye

Siteye karar verdik, yazımızı hazırladık ve sıra geldi kendimizden bahsetmeye. Buraya kadar her şeyi planlanan şekilde yerine getirip, başarılı bir yazı ortaya çıkarmış olsak dahi okuyucunun gözünde negatif bir etki yaratabilecek kısım burası. Nasıl bir künye yazacağımız, yazıyı okuyan kişinin sayfayı kapatıp çıkması yada bizim verdiğimiz linke tıklayarak sitemize trafik olarak dönüş yapması arasındaki farkı oluşturacaktır. Bu bölüm kısaca kendimizden, kendi sitemiz yada projemizden bahsederken, merak uyandırıcı ama 3-5 cümleyi geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Link karmaşası içinde kaybolmuş cümleler yerine derli toplu bir şekilde hazırlanıp, künye içinde asla ikiden fazla link bulundurulmamalıdır. 

5.Adım: Yazının Takip Edilmesi

Güzel bir yazı hazırladık ve pek çok okuyucuya ulaştık. Bundan sonra yapmamız gereken şey, yazımızı sürekli olarak kontrol ederek, sorulan sorulara ve yapılan yorumlara ilgi göstermektir. Unutmayın, misafir yazısı yazmaktaki en büyük amaçlarımızdan birisi, kendi kitlemizin dışındaki insanlara ulaşıp, onlar ile iletişim kurabilmektir. 

Yazımı tamamlamadan önce son bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum. Yazdığımız yazıyı kendi okuyucularımız, kendi sitemiz için değil misafir olduğumuz sayfa ve o sayfanın okuyucuları için hazırladığımız baştan sona aklımızdan çıkartmamalıyız. Kullandığımız dil ve üslup  yazının yayınlanacağı site için uygun olmalıdır.

Etkili ve başarılı bir misafir yazmak için önemli bulduğum 5 adımı sizlerle paylaşmaya çalıştım. Kendi geliştirdiğiniz metotları da yorum olarak buradan paylaşabilir, bu listeyi daha da faydalı bir hale getirebilirsiniz. Hepinizi daha fazla misafir yazısı yazmaya, kendi sitenizde misafir yazarlara daha fazla yer vermeye davet ediyorum. Bu konuda size her zaman olumlu bir yaklaşım içinde bulunacak olan Blog Hocam sitesinin yanı sıra, bir kaç ay kadar önce yapmaya başladığım, en başarılı, ödüllü ve yüksek görüntü kalitesine sahip kısa filmleri bir araya getirmeye çalıştığım kisafilmizle.net sitesinde de sizi misafir yazar olarak ağırlamaktan mutluluk duyarım. Yapmanız gereken tek şey, etkileyici bulduğunuz bir kısa film hakkında hazırladığınız yazıyı, postakutusu@kisafilmizle.net mail adresi üzerinden bize göndermek.

Sevgiyle kalın..

18 Aralık 2013 Çarşamba

Türk Blogosferinde Başarı İçin 3 Yıllık Gözlemler

Hiç yorum yok :

Blog Hocam’ı açalı neredeyse 3 sene oldu. Bu, benim Türkçe içerikli yazdığım en ciddi ve en uzun soluklu blog deneyimim oldu. Açık söyleyeyim Blog Hocam’ı açtığımda ne Türk blogosferi hakkında bir deneyimim ne de bir blog yazarı arkadaşım vardı. Hedef kitlesi blog yazarları olan bir blog için çok sıkıntılı bir durumdu aama çok şükür kısa sürede üstesinden geldim. Artık yüzlerce blogger arkadaşım ve Türk blog dünyası hakkında ciddi deneyimlerim var. Bunları sizlerle paylaşmak isterim. Belki blog yazmaya yeni başlayanlara ışık tutar.

dersler

Para Kazanmak İçin acele Etmeyin

Blog yazamaya yeni başlayan herkesin aklında az da olsa bir miktar para kazanmak vardır. Bunun için bloglarını açıp  1-2 içerik girdikten sonra genellikle AdSense’e başvururlar. Ancak tahmin edeceğiniz gibi başvuruları kabul edilmez.

Blog yazarak para kazanmanın tek yolu elbette AdSense değil. Affiliate marketing, direkt reklamlar, advertorial içerik yayınlamak gibi pek çok yöntem mevcut ama yönteminiz ne olursa olsun para kazanmak için acele etmemelisiniz, kazanamazsınız.

Örneğin ben Blog Hocam’ı ilk açtığımda  hiçbir reklam teklifini kabul etmemiş, hiçbir para kazanma yöntemine başvurmamıştım. Çünkü blogu sağlam temellere oturtmadan gelecek 50-60 lira kaynedeceklerimin yanında hiçbir şeydi. Zamanımı ve gücümü içerik oluşturmaya, blogumu geliştirmeye harcadım. Devamı kendiliğinden geldi zaten. Reklam, sponsorluk ve iş ortaklığı teklifleri ardı ardına gelmeye başladı. Bu tekliflerin çok küçük bir kısmını değerlendirmeme rağmen Blog Hocam her ay bir asgari ücret kadar kazandırıyor diyebilirim.

Sevdiğiniz Şey Hakkında Blog Yazın

Google’da en çok aranan ve bana en çok sorulardan biridir “hangi konuda blog yazmalıyım?” sorusu. Affiliate marketing yapacakları bir kenara bırakırsak benim gibi yazmayı ve paylaşmayı seven, bu işi keyif için yapaccak kişiler bu sorunun cevabını kendileri vermelidir.

Bundan yaklaşık 3 yıl önce yani kafamda Blog Hocam fikri yokken ama içimdeki blog yazma isteğine karşı koyamazken  “ne yazsam” diye ben de düşündüm. Daha önce bahsettiğim huni yöntemi sayresinde “blog yazarlığı“ hakkında yazmaya karar verdim ve bir kez daha gördüm ki huni yöntemi gerçekten işe yarıyormuş.

Bildiğiniz, ilgi duyduğunuz, sevdiğiniz bir konuda blog yazmanın sayısız faydası var. Herşeyden önce yazarken keyif alaıyorsunuz, yazı konularını araştırırken yeni şeyler öğreniyorsunuz, kolay kolay tükenmişlik hissi yaşamıyorsunuz ve en önemlisi o konudaki kanaat önderlerinden biri haline gelebiliyorsunuz.

Sosyal Medya Hesaplarınızı Aktif Bir Şekilde Kullanın

İstatistikleri tam olarak bilmiyorum ama Türkiye’de ki Facebook ve Twier kullanımının çoğu ülkenin üstünde olduğuna eminim. Blog Hocam’ı kurduğumda sosyal medya platformlarında da hesap açmış fakat uzun süre aktif olarak kullanmamıştım. Türk internet kullanıcısının bu kadar Twitterkolik veya Facebookkolik oladuğunu tahmin etmemiştim. Çünkü ben öyle değildim :) Zamanla anladım ki sosyal meyda ciddi ciddi yatırım yapılması gereken bir mecraymış.

Türkiye’de BH dahil hemen her blogun trafik kaynaklarında, tanıtım  ve iletişim kanallarında sosyal medya ilk 3’te yer alıyor. Bu ne demek? Blogunuzun daha çok okunmasını, daha fazla kişiye ulaşmasını, okuyucuyla daha kolay iletişim kurulmasını sağlaması açısından sosyal medya eşsiz br platfom. Özellikle Türkiye’de.

Günümüzde sosyal medyaya fazlasıyla önem vermeli, oralara özel içerik üretmeli, kısacası sosyal medyaya yatırım yapmalısınız.

Konu Dışına Çıkmayın

Türk blogosferinde en zor şeylerden biri sadık, düzenli olarak  blogu ziyaret eden, yorumlarla katkıda bulunan bir okuyucu kitlesi oluşturmak. Bunun temel sebebi ise belli bir konuda yoğunlşamamak yani niş olamamak. Türk blogcusunun diğer ülkelerin blogcularından en büyük farkı da bu. Bizim için önemli olan şey hit. Gelsin de nasıl gelirse gelsin, kim gelirse gelsin mantığındayız. Yabancılar ise sadece yazdığı konuyla ilgili kişilerin gelmesini ister. Çünkü bilir ki bir komünite, bir okuyucu kitlesi oluşturmanın en önemli yolu budur. Bu yüzden belli bir konuya odaklanır ve o konuda yazarlar. Sırf hit getirecek diye konu dışına çıkmazlar.

Bence Türk internet kullanıcısı ve Türk blog okuyucusunun böyle niş bloglara ihtiyacı var. Yazdığa konuya bağlı, tutarlı bloglara gösterilen ilgi artıyor ve artacak da. Dikkat ederseniz o tür blogların sadık bir okuyucu kitlesi olduğunu, yorum bölümünde çok güzel diyalogların geçtiğini görürsünüz. Böyle bir blog sahibi olmak istersiniz öyle değil mi? O halde kendinize bir konu belireyin ve tabiri caizse o konuya yapışın.

Okuyucularla İletişim Kurun

Bir kişiye bloga bağlamanın çeşitli yolları var. Bunların başında blogun tasarımı, içeriğin kalitesi, ve yazarın tonunu sayabiliriz. Fakat biz Türkler sıcak kanlı ve duygusal bir toplumuz. Birbirimizle bağ kurmak için somut şeylerden çok duygulara ihtiyacımız var.

Blogunuzu ziyaret edenlerle iletişim kurmak, onların yorumlarını ve fikirlerini önemsemek, sorularını samimi bir şekilde cevaplamak onları blogunuza bağlayacak, hatta onlar sayesinde yeni okuyucular kazanmanızı sağlayacaktır. Dolayısıyla her platormda onlarla iletişim halinde olun, onları önemsediğinizi hissettirin.

Her Zaman En İyi İçeriği Sunun

Bloglar, dijital dünyada insanların içerik ihtiyacını karşılayan en önemli mecralardır. Dolayısıyla aslında içeriğiniz kadar kaliteli bir blogsunuzdur. Göreviniz belli; iyi içerik üretmek.

Yazdığınız konuda yüzlerce blog, binlerce içerik olabilir. İnsanların sizi tercih etmeleri için daha iyi  ve fark yaratacak içerikler üretmelisiniz. Blog dünyasında ayakta kalmanın temel şartlarından biridir kaliteli içerik.

Devamlılık ve güncellik blog yazarlığında çok önemli kavramlardır ama sırf blogunuzu güncel tutmak için özensiz ve nispeten kalitesiz içerik üretmek okuyucunun tepkisine yol açabilir. Bunu bizzat yaşadım ve dersimi aldım. Haftada 3 yazı düzenine bağlı kalmak adına zaman zaman BH standartlarının altında kalitede içerikler ürettim ve misafir yazılar yayınladım. Okuyucu bu duruma hemen tepki gösterdi ve beni geri adım attırmak zorunda bıraktı.

Sizlere dee tavsiyem sadık okuyucularınıza değer verin ve onlara hakketiği içerikleri oluşturun. Beklentileri ve ihtyaçları karşılayan içerikler üreterek standartlarınızı koruyun.

 

Söz Sizde

3 yıllık Blog Hocam serüvenimde Türk blog dünyasına dair gözlemlerim ve deneyimlerin sonucunda verebileceğim temel tavsiyeler bunlardı. Kişisel deneyim ve görüşlerim olduğu için sizin de blog dünyasında gözlemlediğiniz, blog yazmaya yeni başlayacaklara ışık tutacağını düşündüğünüz şeyleri okumak isterim. Sonuçta her blog ayrı bir maceradır…

13 Aralık 2013 Cuma

Google Ve Arama Sorguları Vol 3

Hiç yorum yok :

Google Analytics’e girip metrikleri incelerken Goolge’dan gelen aramalarla gelen aramalarla ilgili uzun zamandır yazmadığımı hatırladım ve hemen son 1 ay içerisinde Blog Hocam’a trafik gönderen anahtar kelimelerin listesini açtım. Yine trajikomik ve ilginç birçok anahtar kelimeyle karşılaştım.

Bu garip sorgularla aradıkları şeyi Blog Hocam’da bulmaları mümkün değil elbette ama onlara bu yazı vasıtasıyla cevap vermeye çalışayım :)

sorgu

 

yazılı kağıdına fazla not verdim: Hocam geçti artık notu verdiniz bir kere. Bırakın öğrenciniz sevinsin. Şimdi notunu düşürürseniz yaşayacağı hayal kırıklığı size kin ve nefret olarak geri dönebilir. Hiç gerek yok.

 

özbekçe merhaba nasıl yazılır: Almanca “hallo”  ingilizce “hello” diye yazıldığını söyleyebilirim ama özbekçem yok, üzgünüm.

 

ölüm nasıl adlandırılır: Ölüm dediğin nedir gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım… Soru mu bu arkadaşım. Ölüm işte, hepimizin yaşayacağı bir olay.

 

organik trafik satın almak: Aslında bu sorgu Blog Hocam’la ilgili ama bir çeşilkiyi gündeme getirmek için listeye ekledim.  Organik trafik satan veya satın alan insanlar var bu Web piyasasında. Onlara sormak istiyorum “ organik ne demek?” Trafiği satın alırsan o zaten organik olmaz ki. Bırakın bu işleri lütfen!

 

mp3 ile ilgili sloganlar: Mp3 indirme hakkımız engellenemez… Yaşasın müzikal mücadelemiz… MP3 olunmaz, MP3 doğulur… Bize her yer MP3… Yeterli mi?

 

lego kutu oyunlarının yararları: Çocukken çok oynardım, sonuç ortada :) Şaka bir yana yeğenime bol bol alıyorum lego oyuncaklar. elbette uzman ve bilgili eğilim ama çocuğun yaratıcılığını ve zekasını geliştirir gibi geliyor bana. Etabletlerle oynayacaüğına legolarla oynamasını tercih ederim.

 

kızlarla eşyaların benzerlikleri: Daha önce kızlarla blogların benzerliklerini yazmıştım ama eşyalarla kızlar arasında nasıl bir benzerlik olabilir ki? İkisi de çok kullaınrsan eskir? İkisinin de kalitelisine çok para harcamak gerekir? Çok çirkinleştim, farkındayım. Sustum!

 

kimseyi gözünüzde fazla büyütmeyin: Bence de. Kimseyi gözünde büyütüyüp ulaşılmaz olarak görme. Onlar da etten kemikten insan. Gözünde büyütme ama yerme veya kötüme de lütfen. Takdir et, örnek al. Sezar’ın hakkı Sezar’a’!

 

kendime yeni tip yapmak istiyorum: Hayırdır arkadaşım tipinden neden memnun değilsin? Daha da önemlisi Google’da bu aramayı yaparak nasıl bir yanıt bulmayı umuyordun? Düşünsenize böyle bir aplikasyon oldupuğunu. Fotoğrafını gönderiyorsun, bilgilerini yazıyorsun, aplikasyon sana en uygun tipi oluşturrup öneride bulunuyor. Çok yaratıcı değl mi? Girişimci arkadaşlara duyurulur :)

 

kaynak robotu ayarı neden bozulur: ODTÜ gibi teknik eğitim en iyi verildiği okullardan birinde okudum, seçmeli olarak kaynak dersi de aldıım ama teoriyi pratiğe dökmeyince böyle kalırsın işte. Kaynak cihazlarını bilemiyorum ustam. Kaynak hatalarının kalite kontrolü üzrine eğitim aldık. Üzgünüm :(

 

höst nedir: İnsanlık dışı, rahatsız edici davranışlarda bulunan kişilere tepki olarak söylenen bir nida olabilir. Çüşşş, bbbrrrrssssst gibi alternatifleri de vardır.

 

google kapanacak mı yarın: Yok vallahi öyle bir duyum gelmedi bize. Şaka bir yana bir ara böyle bir söylenti çıkmış sanırım. “Google kapanırsa ne yapacağız?” gibi benzer arma sorgularına da rastladım çünkü. Endişelenmeyin, hergün milyonlarca dolar para akışının olduğu bir şirket kolay kolay kapanmaz.

 

bedava blog açtığımızda herhangi bir ücret veriyor muyuz: Bu ne saçma bir soru? Bedava bir şeye para verildiği nerede görülmüş? Adı üstünde bedava. Parar verilse bedava denmezdi öyle değil mi?

 

adsense kullanmak helal mi: Diyanet işleri onay verdi, kullanabilirsiniz.

 

Şunu belirtmek isterim ki niyetim kimseyi kırmak veya rencide etmek değil. Sadece biraz eğlenmek için yazıyorum bunları. Birilerini kırdıysam affola. Bu arada daha önce okuma fırsatı bulmadıysanız Google Arama Soruları Vol 1  ve Vol 2’yi de okuyabilrsiniz.

Söz Sizde

Siz de Analytics hesabınıza girerek son 1 aylık arama sorgularını kontrol edin ve blogunuzla hiç alakası olmayan trajikomik ya da ilginç bulduğunuz anahtar kelimeleri yorum bölümünden yazın lütfen! (Gelen arama sorguglarını nasıl göreceğinizi bilmiyorsunuz bu yazıyı okuyabilirsiniz.)

10 Aralık 2013 Salı

Seyahat Ederken Kontörsüz Kalmak!

Hiç yorum yok :

Son yıllarda seyahat bloglarının sayısı arttı. Bunu Blog Hocam’ın okuyucu profilinden de anlayabiliyorum. Son zamanlarda pek çok seyahat/gezi blog yazarından yorum ve mesaj alıyorum. Bu kez onların ve sık sık yurt dışı seyahati yapanların işine yarayacak bir yazı yazmak istedim.

 
Yurtdışı seyahatlerinde yaşanan en büyük problemlerden biri (eğer faturalı bir hattınız yoksa) kontör problemidir. Düşünsenize bir Roma seyahatinizde ailenizi, eşinizi, dostunuzu özlediniz ve sesini duyma ihtiyacı hissetiniz ama kontörünüz yok. Roma’da nerede bulacaksınız bir Turkcell, Vodafone veya Avea bayisi. Aynı durum yurt dışına giden sevdikleriniz için de geçerli. İşte bu çok büyük bir problem ama bu yazıda tanıtacağım site olan Fonmoney bu probleme son verecek.



Fonmoney Nedir?

 
Fonmoney farklı ülkelerdeki cep telefonları için kontör yüklemeyi sağlayan bir online satıcıdır. Kontör yüklenecek cep telefonu numarasını girdikten sonra, o cep telefonu hattına ne kadar kontör yükleneceğine ve ödeme şekline karar verdikten sonra kontör yükleniyor. Ödemeler Paysafecard, kredi kartı ve banka havalesi ile yapılabiliyor ve kontör yükleme işlemi sadece birkaç saniye sürüyor. Aşağıda nasıl kontör yükleneceği ile ilgili hazırlanan videoyu izleyebilirsiniz.





Fonmoney hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.fonmoney.net ve http://www.facebook.com/FonmoneyTuerkiye adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

9 Aralık 2013 Pazartesi

Türkiye'nin İlk İnteraktif Aşk Hikayesi: Seviyorsan Git Sor!

Hiç yorum yok :
Samsung, dünyanın ilk interaktif ürün inceleme video projesini, Türkiye’nin ilk interaktif aşk hikayesi ile birlikte hayata geçiriyor.

İstanbul, 28 Kasım 2013 – Samsung Electronics Türkiye, aynı anda iki farklı ilke bir arada imza atıyor. Samsung, bu yıl tanıtımını gerçekleştirdiği en yeni ürünlerine yönelik hazırladığı interaktif ürün inceleme videolarını, Türkiye’nin ilk interaktif aşk hikayesi ile birlikte youtube.com/samsungturkiye kanalında kullanıcıların beğenisine sunuyor.

seviyorsan git sor
Samsung Türkiye, son dönemlerde tanıtımını yaptığı ve satışa sunduğu Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear ile birlikte, Galaxy S4, Smart TV ve NX300 fotoğraf makinesi ürünleri için, gerek bu ürünleri satın almayı amaçlayan gerekse de hali hazırda bu ürünleri kullanmakta olan müşterileri ve takipçilerinin ürünler hakkında ihtiyaç duyduğu bilgilere, bugüne kadar sunulandan çok daha farklı şekilde ulaşmalarını amaçlayarak, 4 farklı interaktif ürün inceleme videosunu Uzmanına Sor adıyla Youtube kanalında yayınladı.

Samsung, ürün inceleme videolarına ek olarak YouTube kanalında “Seviyorsan Git Sor” adıyla bir de hikaye yayınlıyor. Hikaye, Türkiye’nin ilk interaktif aşk hikayesi olarak adlandırılıyor. Video, ana karakterlerden Çağrı’nın, Melis’e ilk görüşte aşık olmasıyla başlıyor. Tüm film boyunca Çağrı, Melis’in sorusuna yanıt bulmak için çözümler bulmaya çalışıyor. İşin en ilginç tarafı ise; bu hikayeye kullanıcıların da ortak edilmesi. Kullanıcılar, filmi izlerken video içerisinden Çağrı’yı yönlendirebiliyor, diğer karakterleri hikayeye entegre edebiliyor ve gidişata yön verebiliyor. Video boyunca karşılaşılan farklı karakterlerle izleyicileri eğlenceli dakikalar bekliyor.

Samsung Uzmanına Sor projesi; Galaxy Note 3 ve Gear, Galaxy S4, NX300 fotoğraf makinesi ve Samsung Smart TV’nin en önemli ve dikkat çekici özelliklerini çok farklı deneyimlerle anlatıp ve kullanıcılara video içerisinden en merak edilen özelliklere doğrudan gitmelerini sağlayarak, dünya üzerinde bir ilk olma özelliği de taşıyor. Samsung Uzmanına Sor, Youtube üzerindeki ilk interaktif ürün inceleme projesi olarak hayata geçiyor.

Siz de dilerseniz, "Seviyorsan Git Sor" kampanyasının romantizmini interaktif olarak yaşadıktan sonra, Uzmanına Sor videolarına yönelip, ürünlerle ilgili detaylı tüm bilgilere bugüne kadar hiç yaşamadığınız bir video deneyimiyle erişebilirsiniz. Ayrıca, video içerisndeki karakterleri #seviyorsangitsor hashtag’i ile de paylaşabilirsiniz.



Proje dahilindeki tüm interaktif videolara youtube.com/samsungturkiye adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

6 Aralık 2013 Cuma

TemplateMonster Sponsorluğunda Tema Kazanma Şansı!

Hiç yorum yok :

Bugüne kadar genellikle Blogger kullanıcılarının işine yarayan paylaşımlar yaptığım için Wordpress ve Joomla kullanıcısı okuyucularımdan haklı olarak pek çok talep geldi. Belki onların taleplerini karşılayacak içerikler üretmem şuan için söz konusu değil ama yılın son günlerinde onların da çok işine yarayacak bir etkinlik düzenlemek istedim. 3 kişiye çekilişle dilediği bir Template Monster teması vereceğim. Fakat öncelikle bu çekilişe sponsor olan Template Monster hakkında biraz bilgi vermek isterim.

Tema çekilişi

TamplateMonster; profesyonel şablon ve tema sektöründe dünyaca bilinen ve uzun yıllardır hizmet veren bir firmadır, bu firmanın mağazasında 20,000 ‘in üzerinde çeşitli temalar bulunmaktadır. Joomla temalar, WordPress temalar, Web sitesi şablonları ve saymadığım bir çok hazır CMS sistemleri için fazlasıyla tema arşivine sahiptirler. Firmanın yaptığı işleri incelemek isterseniz www.templatemonster.com/tr/ adresini ziyaret ederek şablon ve temalara yakından göz atabilirsiniz.

Kulağa oldukça hoş geliyor deyilmi? Bir çok okuyucumun bu çekilişe katılacağından eminim fakat sadece 3 şanslı okuyucum bu temalara ücretsiz olarak sahip olabilecek. Çekiliş sonucunda kazanan okuyucularım TemplateMonster sitesinde bulunan herhangi bir şablon veya temayı hiçbir kısıtlama olmaksızın projelerinin gereksinimlerine göre özgürce alma hakkı kazanacak. Tabi ki, ömür boyu tema destegi, tema lisansı ve bütün avantajlardan sınırsızca yararlanabilecekler. Şimdi bu çekilişe katılabilmek için yapmanız gerekenlere bir göz atalım.

Premium Tema Çekilişline Nasıl Katılabilirim?


Aslına bakarsanız işin en kolay kısmı burası diyebiliriz. Yapmanız gereken oldukça basit; bu yazının altına yorum yapmanız yeterli olacaktır. Ancak hangi temayı neden kazanmak istediğinizi yazmanız gerekmektedir.

Örnek katılım şablonu:

İsim:Serdar Kara
E-mail: bloghocam@gmail.com
Seçim: Kendime ait bir kişisel blog sayfası kurmak istiyorum bu yüzden #36392 numaralı WordPress temanın benim için iyi bir başlangıç olabileceğine inanıyorum.

Sizlere tema seçimlerinizde ufak bir tavsiye vermek isterim. İleriye yönelik bir atılım düşünüyorsanız seçiminizi Responsive temalardan yana yapmanız akıllıca bir hareket olacaktır. Günümüz web dünyası mobil üzerinde yoğunlaşmaya başladı ve bu temalar her türlü ekran çözünürlüğünde çalışabildiği için size bir avantaj sağlayacaktır.

Temaları www.templatemonster.com/tr/ adresinden özgürce seçebilirsiniz!

Katılım Koşulları

Tüm okuyucularım sadece 1 kez çekilişe katılma hakkına sahip olacaklarıdır ve ayrıca çekilişe katılmış olduğunuz mail adreslerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız, çünkü sizlere yollayacağımız promosyon kodlarını e-posta yolu ile ileteceğiz.

Premium tema çekilişimiz 06 – 13 Aralık tarihleri arasında geçerliliğini koruyacaktır.


Hepinize bol şanslar!

 

 

Kazananlar:

 

16-12-2013 12-17-16

Hüseyin Ünlü

Yasemin Yiğit

Mehmet Alemdar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Blog Yazısını Sonlandırmak Ciddi Bir İştir

Hiç yorum yok :

Blog yazmaya yeni başladığımda, yazılarımda beni en çok zorlayan şeylerden biri yazıların sonuydu. Evet, garip ama gerçek. 500-600 kelimelik makaleler yazmak zor gelmiyordu ama yazıyı bitirirken nasıl bitireceğime karar vermek, son noktayı koymak beni bir hayli zorluyordu.

Konuyu bitir bitirmez yazıyı sonlandırmak hiç bana göre değil. Biriyle sohbet ettikten sonra vedalaşmadan orayı terk etmek gibi geliyor. Bu yüzden yazıyı sonlandırdığım cüle ya da paragrafa azami özeni gösteriyorum. Belki okuyucuya saygıdan, belki des adece bir takıntı olduğu için bunu yapıyorum, bilemiyorum ama eminim benimle aynı durumda olan blog yazarları vardır. Bu yüzden kendi kullandığım yazı sonlandırma şablonlarını ve yöntemlerini pasylaşmak istedim.

Blog Yazısını Sonlandırmak Ciddi Bir İştir

1. Konun Özetini Yazabilirsiniz

Özellikle bilgi içeren bir yazı yazdığınızda kullanabileceğiniz bir yazı sonlandırma tekniğidir. Yazıda anlatılmak istenen ana fikire vurgu yapabilir, üzerinde durulan konuları madde imleriyle özetleyebilir, kısaca bu yazıda ne anlatılmak istendiğini yazabillirsiniz.

2. Soru Sorabilirsiniz

Benim en sık kullandığım yöntem biri soru sormaktır. Özellikle nitelikli yorumlar gelmesine neden olduğu için yazıları bir veya birkaç soruyla sonlandırmayı seviyorum. Yazıya ekleyecek birşeylerinin olup olmadığını, anlatılan konuyla ilgili deneyim ve düşüncelerinin neler olduğunu sorarak yazıyı bitirmek güzel bir alternatif.

3. İlgili Linkler Verebilirsiniz

Çoğu blogda “benzer yazılar eklentisi” olduğu için blogda daha önce benzer kategoride yazılmış yazılar otomatik olarak öneriliyor. Fakat ilaveten yazıyı yazarken faydalandığınız kaynakların ve konuyla ilgili internette yazılmış başka yazıların linklerini okuyucuyla paylaşabilirsiniz. Eminim hoşlarına gidecektir.

4. Okuyuculara Ödev Veya Görev Verebilirsiniz

Birkaç kez denediğim ve çok güzel reaksiyon aldığım bir yöntem bu. Örneğin Blog Hocam’ın 5N1K’sını yazdığım okuyuculardan da kendi 5N1K’larını yazmalarını isteyerek sonlandırmıştım. Böylece hem okuyucuyla aranızdaki bağ güçlenir hem de güzel yorumlar alabilirsiniz.

5. Takip Etmelerini Veya Paylaşmalarını İsteyebilirsiniz

İddialı ve kaliteli bir yazı yazdıktan sonra yazıyı “bunun gibi yazılardan haberdar olmak için şuradan takipedebilirsiniz” şeklinde sonlandırarak hem sosyal kanallardaki takipçi sayınızı hem de abone sayınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca yazıyı sosyal medyada paylaşmalarını da isteyebilirsiniz. İsteyenin bir yüzü… :)

Söz Sizde

İşte bu da listedeki 2 numaralı  yazı sonlandırma yöntemi :) Sizlerin yazı sonlandırırken kullandığınız veya kullanabileceğimiz yöntemleri paylaşmanızı rica ediyorum. Zihnimizi açın lütfen!

2 Aralık 2013 Pazartesi

Bayan Bloggerlar Ve First Steps

Hiç yorum yok :

Hiç ummadığınız yerlerden çok ilginç ve yeni yazı fikirleri çıkarabilirsiniz. Bu yazıda da bayan bloggerlar için yeni yazı fikirleri için ilham alabilecekleri platformlar olan alışveriş sitelerinden bahsedeceğim.

Örnek vereceğim site bebek ve doğum hediyeleriyle önplana çıkan First Steps sitesi. First Steps, bütçenize ve zevkinize en uygun sevgililer günü hediyesi, yıldönümü hediyesi, anneler günü hediyesi, babalar günü hediyesi, doğumgünü hediyesi, öğretmenler günü hediyesi, yılbaşı hediyesi, bebek doğum hediyesi, baby shower hediyesi, kişiye özel hediye, hediye sepeti alternatiflerinde güvenebileceğiniz bir online mağazadır. Peki First Steps’den ne gibi yazı fikirleri çıkarabilirsiniz? Gelin beyin fırtınası yapalım…

first steps

Yeni doğan bebeğe alınabilecek 10 hediye

First Steps’de birbirinden güzel yeni doğan bebek hediyeleri var. Bu kategoriyi ziyaret edip yeni doğan bir bebeğe alınacak 10 hediyenin listesini yaparak okuyucularınızla paylaşabilirsiniz.

Özel günlerde alınabilecek 10 hediye

First Steps’de sadece yeni doğan bebekler için değil, anneler günü, babalar günü, yılbaşı gibi özel günler için de birbirinden güzel hediyeler var. Bu özel günler yaklaştığında, o özel güne ait kategoride beğendiğiniz hediyelerden bir Top 10 listesi yapabilirsiniz.

Ürün yorumları

First Steps’de blogunuzun konusuyla iilgili pek çok ürün olabilir. İnsanlar bu ürünleri almadan önce daha önce kullanan kişilerin yorumlarını merak ederler. Özellikle de blog yazarlarının fikirlerini. Siz de bütçenize ve ihtiyacınıza göre çeşitli ürünler satın alarak bunlar hakkındaki fikirlerinizi ve deneyimlerinizi insanlarla paylaşabilirsiniz.

DIY fikirleri

First Steps’den DIY yani “kendin yap” paylaşımları yapan bloglar için harika fikirler çıkabilir. Sitede gördüğünüz ürünlerin nasıl yapıldığını araştırarak ya da kendiniz bularak bunları okuyucularınızla paylaşabillirsiniz.

Ayrıca First Steps’in ilham verici bir tasarımı da var. Sitenin tasarımından, kullanılan renklerden ve öğelerden de esinlenip blog tasarımınızda yenilikler yapabilirsiniz.