Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

28 Şubat 2011 Pazartesi

Blogger Yazı Editörü Kullanımı
Hiç yorum yok :

Daha önce yazdığım Blogger ile Blog Oluşturma başlıklı yazımdaki adımları takip ettiyseniz ücretsiz blogunuzu oluşturmuşsunuz demektir.Bundan sonraki adım “Bloglamaya Başla” adımı ve bunun için Blogger yazı editörünü kullanarak ilk yazınızı yazabilirsiniz.Yazılarınızı daha etkili yazmak için bu yazı editörünün özelliklerini bilmeniz işinize yarayacaktır.Bu yazımda da Blogger yazı editöründeki butonların ne anlama geldiğini ve nasıl kullanıldığını anlatacağım.

 Blogger Yazı Editörü

    1 – Burada, “Oluştur” ve “HTML” olmak üzere 2 bölüm var.Oluştur bölümünde yazıyı yazdıktan sonra HTML bölümüne geçerseniz yazının HTML kodlarını görürsünüz.Yazının içerisine HTML kodları eklemeniz gerektiğinde bu bölümü kullanacaksınız.
    2- Yaptığınız işlemden vazgeçmek için “Geri Al” butonunu kullanabilirsiniz.Tekrar o işlemi gerçekleştirmek için de “Yinele” butonunu kullanabilirsiniz.
      3 – Bu bölümdeki butonlar ile yazı tipini, yazı boyutunu ve  H2, H3 gibi heading etiketlerini kullanabilirsiniz.
      4- Buradaki butonlar ile yazınıza koyu, italik, altı çizgili veya üstü çizgili gibi biçimlendrme işlemleri uygulayabilirsiniz.
      5 – Buradaki butonlar da yazıya renk vermek içindir.Yazının rengini ve yazının arkasındaki rengi değiştirmek isterseniz bu butonları kullanabilirsiniz.
      6 – Başka bir sayfaya link vermek, yazıya resim ve video eklemek ya da yazıya atlama aralığı eklemek için bu butonları kullanabilirsiniz.
      7 – Yazıyı veya resmi sağa, sola, ortaya hizalamak, numaralı liste ve madde işaretli liste yazmak için bu butonları kullanabilirsiniz.
        8 – Buradalki butonları kullanarak alıntı yaptığınız yazıları farklı bir blok içinde gösterebilir, yapmış olduğunuz tüm biçimlendirme işlemlerini iptal edebilir veya yazım yanlışı yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

      Bu butonların çoğu daha önce kullandığınız butonlardır muhtemelen.Ancak bazılarıyla ilk kez karşılaşıyor olabilirsiniz.Bu özelliklerle ilgili ileride daha detaylı yazılar yazmayı düşünüyorum ancak şu aşamada nasıl kullanılacağını bilmediğiniz bir özellik varsa yorum yazarak sorabilirsiniz.

       

      Yazıyı yazarken biraz yorgundum umarım bir hata yapmamışımdır.Saygılar…

      Hiç yorum yok :

      Yorum Gönder