Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

2 Ekim 2012 Salı

Blog yazarken dikkat edilmesi gerekenler!

Hiç yorum yok :
Blog yazarken dikkat edilmesi gerekenler!
Bir çok insan kendini anlatmak, yaşadıklarını bir kenara not etmek ya da yazdıklarını geniş kitlelerle buluşturmak için blog tutuyor. Kimi bloglar uzun süre yollarına başarılı bir şekilde devam ederken kimileri daha yıldönümünü bile göremeden tarihin tozlu rafları arasına kaldırılıyor. Başarısız olan blogların en büyük bitiş sebepleri arasında ise okuyucuyu memnun edecek ve bir daha gelmesini sağlayacak derecede kaliteli bir dil kullanmamak, noktalama işaretlerine dikkat etmemek ve tasarım seçimini kötü yapmak geliyor. İşte bu noktada bir takım küçük önerilerle kalıcı bir blogcu olarak yolunuza devam edebilirsiniz.

Anlaşılır bir dil kullanın:
Her ne kadar blog sizin olsa da yazdıklarınızı okuyanların sizin hakkınızdaki düşüncelerinin önemli olduğunu bilin. Argoya kaçmadan üsturuplu bir dille yazmak size her zaman avantaj sağlayacaktır. Unutmayın, blogunuzu sadece yaşıtlarınız okumuyor. Bazen sizden yaşça çok büyük bazen de çok küçük kişiler blogunuzu ziyaret edebilir. Mümkün olduğunca sade ve anlaşılır bir dil kullanmak blogunuzun sık sık ziyaret edilmesini sağlayacaktır.

Noktalama ve imla kurallarına dikkat edin:
Bir çok insan yazı yazarken noktalama ve imla kurallarını görmezden geliyor. Siz de zaman zaman anlaşılması imkansız cümlelere rast gelmişsinizdir. İşte bu noktada blogunuza giren kullanıcıları noktalama ve imla kurallarından uzak bir yazıyla baş başa bırakmak bir daha ziyaret edilmenizi engelleyecektir. Mümkün mertebe güzel Türkçe’mizi etkili bir şekilde kullanmaya bakın.

Sade bir tasarım her zaman iyidir:
Aradığınızı bulamadığınız bir sitede dolaşmak ister miydiniz? Eğer farklı bir algınız yoksa bu soruya “Tabi ki hayır” cevabını vereceğinizden şüphem yok. Ziyaretçiyi yormayan, aradığını kolayca bulabileceği bir tasarım blogunuzun ve yaşantınızın bir yansımasıdır. Ziyaretçilerin ulaşmak istediklerine kolayca varabilecekleri sade bir tasarım blogunuzun anlaşılabilir olması açısından son derece önemli. Ek olarak; reklam alanları da yazılarınızdan daha fazla dikkat çekici olmamalı. Tabi ki reklam alacaksınız ama dikkat edin reklamlar blogunuzun önüne geçmesin.

Duyuru: Makale tarafımızca yazılmıştır, Alıntı yaparken kaynak belirtmek zorundasınız..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder