Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

13 Aralık 2012 Perşembe

Sümela’nın Şifresi: Temel

Hiç yorum yok :
Sümela’nın Şifresi: Temel
Serinin ilk filmi olan Sümela’nın Şifresi: Temel ile dikkatleri üzerine çeken ve esprileri, yaşam tarzı halen gülünerek konuşulan komedi filminin ikincisi de vizyona girdi. Yönetmenlik koltuğunda yine Adem Kılıç otururken senaryosunu da yine Yılmaz Okumuş yazdı. Filmin başrollerinde serinin başında olduğu gibi Alper Kul ile şu sıralar Bir Zamanlar Osmanlı adlı dizide rol alan Aslıhan Güner var. Ayrıca oyuncu kadrosu da Ruhi Sarı, Salih Kalyon ve Çetin Altay ile de zengileştirilmiş. 

Adeta bir yanlışlıklar komedisi olarak nitelendirilen serinin ikinci filminin çekimleri ilk olarak Rusya’da başlamış ve Trabzon’da devam etmiş. Şimdi de gelelim filmin konusuna:

Bilindiği gibi serinin ilk filminde Temel, (Alper Kul) Sümela’da yer alan şifreyi çözmüş ve hazineyi bulmuş, ardından da sevdiği kadın olan Zuhal (Aslıhan Güner) karakterine kavuşmuştu. Belki de böyle zannediyordu...

Bilinmeyen bir gerçek vardı oysa ortada: Rus mafyasının azılılarından olan İvan ve adamlarının Türk mafyası ile bir yanlışlık sonucu çarpışması sırasında adamların çoğu ölmüştü. O sırada orada bulunan Temel de mafyanın altınlarını hazine zannederek sahiplenmişti. İşte olay buradan sonra başlıyor:

Bunu haber alan Rus mafyası içlerindeki en gaddar üye olarak bilinen Abromoviç’i Temel’i öldürmekle görevlendirir. Bizim saf ama bir o kadar da pratik zeki Temel bir şekilde kaçarak izini kaybettirir ama mafya yine peşini bırakmaz. Olaylar iyice karmaşık bir hal aldığında da en yakın dostu olan Turgay ile birlikte Gaddar Abromoviç’in arkasından Moskova’ya doğru yola çıkar. Hikaye de burada başlar.

Aşağıda yer alan fragmandan bile filmin ne kadar komik olduğunu anlamanız mümkün. Bir çok soruna sahip olduğumuz şu dünyada biraz olsun gülmek için bu film izlenir. Abromoviç’in peşinden dostu Turgay ile birlikte Moskova’nun yolunu tutar!


Duyuru: Makale tarafımızca yazılmıştır, Alıntı yaparken kaynak belirtmek zorundasınız..
İlgili Aramalar: sümelanın şifresi temel filmi izle, sümelanın şifresi temel filmi, sümelanın şifresi temel video, sümelanın şifresi temel videoları

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder