Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

24 Temmuz 2012 Salı

Windows 8'in çıkış tarihi belli oldu

Hiç yorum yok :
Microsoft, yeni işletim sistemi olan Windows 8’in piyasaya çıkış tarihini belirledi ve web meraklılarına sundu. Microsoft’a göre Windows 8, 26 Ekim’de piyasaya sürülecek ve kullanıcılarının beğenisine sunacak.

Microsoft’un her yıl düzenlediği satış toplantısında sunulan bilgilere göre Windows 8, son yıllardaki en değişik arayüz olacak. Ayrıca Metro adı verilen dokunmatik arabirimin de dahil olacağı yeni işletim sisteminde eski arabirim de mevcut olacak.

Bu işletim sisteminin tablet sektöründe rekabet düzeyini yükselteceğini ifade eden uzmanlar Microsoft’un tablet piyasasından payını almak için hamleler yapmak isteyeceğini öngörüyor. Hem masa üstü hem de tabletlerde aynı anda kullanılabilecek bir işletim sistemi olacağı belirtilen Windows 8’in piyasada büyük ses getireceği konuşuluyor. Böylelikle Microsoft’un rakiplerinin önünde yer alacağı iddia ediliyor. Ciddi anlamda verileri bulunan şirketlerin güncelleme işlemleri uzun bir süre alacağından eski sürüm olan Windows 7 bu süre içerisinde var olmaya devam edecek.

Yeni bilgisayar alacak olanların 2012’in son çeyreğine kadar bekleyecekleri düşünüldüğünde 26 Ekim sonrasında ciddi bir satın alma görülecek gibi duruyor.

Yazı tarafımca Çağrı Mustafa Alkan'a yazdırılmıştır, alıntı yaparken kaynak belirtiniz lütfen.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder