Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

30 Eylül 2012 Pazar

Dmca Protection Nedir?

Hiç yorum yok :
Dmca Protection Nedir?
Hepimiz zaman zaman sitelerimizdeki yazıların kopyalandığını görüp öfkeleniyoruz. İçeriğinizi izinsiz alan site sahibine ulaşarak yazıyı kaldırmasını sağlamak da pek mümkün olmuyor. İşte bu noktada karşımıza bir çözüm çıkıyor. Şimdi bu çözüme kısaca göz atalım:

DMCA Protection; kısaca sitenizde yer alan ve değer verdiğiniz, emek verdiğiniz içeriklerin kopyala-yapıştırcılara karşı korunmasını sağlayan başarılı bir sistemdir. İçerik hırsızlarına karşı alınabilecek en başarılı önlemlerin başında gelen DMCA Protection sistemini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Siteye üye olduğunuzda verilen bir tane takedown hakkınızı kullanabilirsiniz.

Takedown kavramını biraz açacak olursak;

En basit tabirle “İndirmek” olarak ifade edilebilecek olan bu kavramın asıl açıklaması ise şu: İçeriğinizin çalınmasını takiben bu sistem ile yazıyı sildirebilir ya da içeriğinizi çalan siteyi arama motorlarının kara listeye almasını sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak edindiğiniz ilk takedown hakkınızın ardından alacağınız her hak ise 99 Dolar olarak ücretlendiriliyor.

DMCA’ya üye olmak için buraya tıklayarak başlayabilirsiniz. Kayıt olmanızın hemen ardından “My Protected Pages” yani Türkçe tabiriyle “Korunan Sayfalarım” menüsünü kullanarak “Add Protected Page” linkine (Yeni bir korunan sayfa ekle) tıklıyoruz.

Ardından seçtiğimiz DMCA logosunu kodlar vasıtası ile sitemize yerleştiriyoruz ve artık içeriklerimizin çalınmasını dert etmiyoruz çünkü bundan sonra sistem bütün içeriğinizi kayıt altına alıyor. Yani bir nevi belgelenmiş oluyor. Siz, hangi içeriklerinizin kayıt altında olduğunu öğrenmek için “My Protected Pages” linkini kullanabilirsiniz.

Duyuru: Makale tarafımızca yazılmıştır, Alıntı yaparken kaynak belirtiniz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder