Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

25 Eylül 2012 Salı

İPhone 5'in satış rakamları dudak uçuklatıyor.

Hiç yorum yok :
İPhone 5'in satış rakamları dudak uçuklatıyor.
12 Eylül’de tanıtımı yapılan ve hemen ardından eleştiri oklarının hedefi olan Apple’ın yeni telefonu Iphone 5 üç gün içerisinde yakaladığı satış rakamı ile dudak uçuklattı. Geçtiğimiz Cuma günü ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya ve Avustralya’yı kapsayan 9 farklı ülkede satışa sunulan Iphone 5’in 3 gün içerisinde 5 milyon adet satıldığı belirtildi. Apple tarafından açıklanan bilgilere göre 28 Eylül Cuma günü satışa çıkarılan ülke sayısı 22 olacak. Yani Iphone 5, 14 ülkede daha satılmaya başlanacak.

Yine Apple tarafından açıklanan bilgilere göre ilk 3 gün içindeki satış rakamıyla liderlik koltuğunda bulunan Iphone 4S modelini geride bırakan Iphone 5, 4S’e 1 milyon fark attı.

2012 yılı sonuna dek 100 farklı ülkede satışa çıkarılması planlanan Iphone 5, bundan sonra da bir çok kullanıcının en gözde telefonlarından biri olacak gibi görünüyor. En yakın rakibi Samsung’u da bu rakamlarla geçen Apple’ın yeni işletim sistemi olan İOS 6’nın şimdiye dek 100 milyon elektronik cihazda kullanıldığı bilgileri de firma tarafından açıklanmış durumda.

Makale tarafımızca yazılmıştır, Alıntı yaparken kaynak belirtiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder