Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

28 Mart 2013 Perşembe

Bebek bakımında krem ve sabun kullanımı

Hiç yorum yok :
Bebek bakımında krem ve sabun kullanımı
İnsanların çoğu günlük hayatlarında krem kullanırlar.Krem kullanırken kullanacakları işleve göre sürecekleri kremleri seçerler.Birçok çeştli krem mevcuttur.Bunlar güneş kremleri,vücut kremleri,bebek kremleri,vücut krem losyonları gibi birden çok krem çeşiti vardır.Bizde kendi eksiğimize ve yapacağımız işe göre kremimizi seçeriz.

 Normal bir günlük hayatta el ve yüz kremini kullanmamız gerekir.El ve yüz kremi günlük kullanılan rüzgardan cildimizi koruyan , dudaklarımıza sürersek poyrazda dudaklarımızın çatlamsını engelleyen tipte kremlerdir.Bu tür kremleri her gün 1-2 kere kullanabiliriz.Hiçbir zararı yoktur.Çok fazla abartılarak kulalnılmasında cildin biraz yağlanmasını sağlar.Bebeğimizin için kullancağınız krem için ise bebeklere özel bebek kremleri üretilmiştir.Aynı şekilde bebeklere özel sabunlar ve kremler üretilmiştir.Çünkü bebeklerin ciltleri hassas olduğu için onlara üretilen ürünler daha hassastır.Bebeklerin ciltlerini rahatsız etmeyecek , tahriş etmeyecek ürünlerden yapılıyordur.Örneğin bebekleri banyo yaptıracağımız zaman normal bir sabun kullanmak yerine bebekler için özel üretilmiş sebamed bebek sabunukullanmalıyız.

Özel olarak hazırlanan bu tip ürünleri bebekler 0-5 yaş araqsı çocuklar için kullanmalıyız.Böylece çocuklarınıza zarar vermeden temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.Çünkü diğer kremlerin ve sabunların bu küçük yaştaki çocuklara ve bebeklere zarar verebileceği öngörülmüştür.Bu tür sabunları bebeğinizi banyoda yıkarken kullanabileceğiniz gibi, bebeğinizin günlük yüz, el ve bez bölgesi yıkamalarında da kullanabilirsiniz. Bebeğiniz için hijyen sağlar.

Doğumdan sonra deri normal renginden daha mor görülebilir. Bebeğinizin cildi yetişkinlere göre daha pembe ve daha hassastır. Doğumdan sonraki ilk günlerde bebeğinizin cildinde ortasında sarı bir alan bulunan kırmızı lekeler görülebilir. Bu lekeler yaşamın ilk günlerinde ortaya çıkar ve 15 günde kaybolurlar, tamamen zararsızdırlar.Bebeğinizin eğer yen doğmuş ise yukarıda bahsettiğimiz gibi cildi henüz çok ama çok hassastır.Onun için sebamed bebek ürünlerikullanarak bebeğinizi vücudunun ve cildinin tahriş olmasını engelleyebilirsiniz.
 
Bebek bakımında işte bu konulara dikkat ettiğimiz sürece ve iyi ürünler kullandığımız zaman bebeğinizle ilgili hiçbir sorunla karşılaşmama olaslığınız yüksektir.Kaliteli ve iyi ürünler kullanarak bebeğinize iyi bakarak onun için sağlıklı bir gelecek hazırlıyabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder