Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

9 Mart 2013 Cumartesi

Aradığınız santrifüj cihazı burada

Hiç yorum yok :
santrifüj cihazı
Bilim, insanlığın ilk tarihinden beri var. Bilimin en önemli aracı ise deneylerdir. Deneysiz ve araştırma olmadan bilimler gelişemezdi ve bugünkü ileri seviyesini alamazdı. İşte bu şekilde deneyler ve araştırmalar yapılan, adeta bilimin mutfağı diyebileceğimiz yerlere ise laboratuar diyoruz. Laboratuarlarda çok çeşitli yöntemler ve metotlar kullanılmaktadır. Bu deney ve metotlar gerçekleştirilirken ise çok çeşitli araç gereçler kullanılır.
Burada kullanılan aygıtlar ileri teknoloji ürünü olup her biri ayrı birer araştırma ve geliştirme ürünüdür. İşte santrifüj yöntemi ve santrifüj cihazı da bu ileri teknoloji ürünlerden biri. O cihazlardan biri de Elektromag M 415 E model numarasına sahip cihazdır. Santrifüj, genellikle elektrikli bir motor yardımıyla sabit eksenli, dairesel dönme hareketi gerçekleştiren bir laboratuar aletidir. Bu cihazın elde ettiği devinimler sayesinde çözeltilerin ayrıştırma işlemleri yapılmaktadır. Özetle,  santrifüj aletinin yüksek devir sayısı, içerisine yerleştirilen karışımların çökelme prensibine göre ayrılmasını sağlar.
Ağır parçalar merkezkaç kuvveti yardımıyla tüpün alt kısmında toplanır yani dairesel harekette dışarı doğru itilirler. Aynı mantıkla daha hafif parçalar ise tüpün üst kısmına doğru hareket eder yani dairesel hareketin merkezine doğru yol alırlar. Süspansiyonlar veya emülsiyonlar bu şekilde kolaylıkla ayrılabilir. Örneğin bu yöntemle kanımız, en üst kısmında serum, orta kısımda yağ, alt kısımda ise pıhtı kalacak şekilde ayrıştırılabilmektedir.

İstediğiniz her şeyi kolaylıkla ayrıştırır
Santrifüj cihazları, istenen karışımın asılabileceği, sallanabilen seleler bulunur. Motor çalışmaya başlayınca tüpler yatay konuma yaklaşır ve ayrışan sıvılar buralara dolmaya başlar. Bir diğer tasarım şeklinde ise tüplerin yerleştirileceği eğimli yataklar bulunur. Tüpler dönme esnasında açılarını korurlar ve bu şekilde dolmaya başlarlar. Cihaz dakikada on bin devire kadar çıkarak dönme hareketini istenilen dakika kadar çevirir ve istenilen her maddeyi ayrıştırır.

Santrifüj yöntemi ile laboratuarlarda birçok araştırma ve analizler oldukça hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Santrifüj cihazı arıyorsanız size en uygun cihaz seçeneklerini http://www.hepsimedikal.com.tr internet adresinden kolaylıkla bulabilir ve sipariş edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder