Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

15 Mart 2013 Cuma

En iyi android navigasyon

Hiç yorum yok :
android navigasyon
Teknolojinin giderek hızlı bir şekilde ilerlemesiyle birlikte cep telefonlarından akıllı telefonlara doğru bir göç yaşanması kaçınılmazdı. Akıllı telefonların ve tabletlerin en sevileni, bazen de hayat kurtaran en önemli uygulamalarından bir tanesi de GPS (küresel yer belirleme sistemi)’dir. Bu yazımızda en iyi android navigasyon uygulamalarından bahsedeceğiz.
TomTom Android Türkiye Navigasyonu

Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılan en iyi android navigasyon uygulamasından biridir. Ömür boyu ücretsiz, yılda en az 4 kere harita güncelleme garantisi vermektedir. 50 milyonu aşkın ürücünün güvenle kullandığı TomTom, sürücülerin gerçek hız verilerinden yola çıkarak seyir süresi tahminlerinde oldukça başarılıdır. Trafiğin en yoğun zamanlarını, trafik lambalarını, tatil günlerini de hesaba katarak en doğru sonuca ulaşır. Bilindiği üzere teorik veriler bu tür durumları göz önüne almaz, dolayısıyla bu uygulamanın güvenilirliği gerçek hayatın bir simüle edilmesi ve diğer uygulamalara göre çok daha az hata oluşmasından ileri gelir. IQ Routes™, TomTom adına patentli bir özellik olup bu verileri ve daha fazlasını kullanmaktadır.

TomTom android navigasyonu
TomTom android navigasyonu, sürücülerin stresini ve endişeyi azaltıcı özellikler taşır. Uygulama tamamen sinyalsiz çalışmaktadır. Herhangi bir sinyal kaybından dolayı sorun yaşamazsınız. Ömür boyu harita güncelleme garantisi vardır. Güncelemeler için fazladan ücret ödemeniz gerekmez. 3 boyutlu yol tarifi sayesinde zorlu yol şartlarında bile yola en iyi şekilde adapte olmanızı sağlar, kavşaklardaki şerit değişimlerini de göstermektedir. Sözlü sokak adlarıyla gözünüzü yoldan ayırmanız gerekmez.

Yaptığınız planları uygulamaya kaydedebilirsiniz. Örneğin güzergahınız üzerinde durmanız gereken belirli yerler var diyelim. Belirlenen bu yerleri uygulamanın planlama sekmesinden harita üzerinde işaretlemeniz ve açıklama girmeniz yeterlidir. Siz o noktaya yaklaştığınızda uygulamanın hatırlatıcı özelliği devreye girecek sizi zamanında bilgilendirecektir. Hangi markete uğrayacağınızı, arkadaşlarınızın yerini, mola gibi durumları maksimum 5 plan olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Uygulamanın diğer bir özelliği ise hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edebileceğiniz rotalar sunabilmesidir. Kestirme ve diğerine göre hafif trafikte olan yolları size önerir. Türkiye için özel hazırlanmış haritayı indirmeniz gerekmektedir.



Yandex Maps Android Navigasyon Uygulaması
Yandex Maps Android Navigasyon Uygulaması

Rusya konumlu olan Yandex arama motoru şirketinin Türkiye’ye girmesi ile android tabanlı harita uygulamasını ücretsiz şekilde piyasaya sundu. Yandex.maps’ın Google maps’tan üstün kılan özellikleri arasında panoramalar, anlık trafik durumu, trafik kazası yeri ve yol bakım çalışmaları örnek verilebilir.

Özellikle büyük şehirlerdeki anlık trafik durumu yandex’de çok başarılı. Ancak diğer bazı illerde durum pek iç açıcı değil. Yandex, henüz Türkiye’de yeni olduğu için bu sorun ileride çözülebilir.

Programı uydu görünümünde ya da harita görünümünde kullanabilirsiniz. Şehir dışında fazla yakınlaştırdığınızda görüntüde bozulmalar olabiliyor ama şehir içi yakın büyütmelerde pek sorun yok gibi.


Duyuru: Makale tarafımızca yazılmıştır, Alıntı yaparken kaynak belirtmek zorundasınız, (ç)alıntı durumunda, gerekli tüm işler yapılacaktır..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder