Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Telefonda ve İnternet ile İngilizce Mülakat Mı Olur Demeyin : ingilizceisgorusmesi.com

Hiç yorum yok :
Telefonda ve İnternet ile İngilizce Mülakat Mı Olur Demeyin : ingilizceisgorusmesi.com
Gelişen teknoloji ile birlikte iş kollarında da artış meydana gelmiştir. Bundan belki 20-30 sene önce söylendiğinde güleceğimiz işlerde şimdilerde çalışan birçok insan bulabiliriz. Bu durum iyi olmakla birlikte bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Durumun iyi olan yönü iş sayısındaki artış, kötü olan yönü ise iş sayısındaki artışla birlikte o işe girmek isteyen aday sayısındaki artıştır. Açılan ilanlara gelen başvuruların çokluğu ile birlikte birçok firma öncelikli olarak telefonla mülakat yapmaktadır. Genel olarak ingilizce mülakatlar zor olmakla birlikte, telefonda yapılacak ingilizce mülakatların daha zor olacağı söyleyebiliriz.

Yüz yüze gerçekleştirilen iş görüşmeleri her zaman daha zordur. Ancak bu, telefonla yapılan iş görüşmelerinin basit olduğu anlamına gelmez. Telefonla iş görüşmelerine katıldığımızda dikkat edeceğimiz bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle yapılan görüşmenin bir eleme görüşmesi olduğunu unutmamalıyız. Bu sebeple yapacağımız görüşmeye tıpkı yüz yüze görüşmeymiş gibi hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Telefonla mülakat öncesi yapacağımız ingilizce iş görüşmesi sorular ve cevaplar benzeri araştırmalar ile görüşmeye hazırlığımız başlayacaktır. Bu hazırlık başlangıcını mülakat içerisinde bazı olaylara da desteklememiz gerekmektedir. Öncelikle yapacağımız telefonla mülakatın kesintisiz olmasına özen göstermeliyiz. Yeni telefonumuzun şarjı ya da kontörü bitmemeli. Bu sebeple bu görüşmeleri sabit hat üzerinden yapmamız daha uygun olacaktır. Bulunduğumuz ortamın sessiz olması, hem kendimizi karşı tarafa iyi ifade edebilmek hem de karşı tarafa saygı duymak anlamı taşıyacağından sessiz bir ortam tercih etmeliyiz. Özgeçmişimiz üzerinden sorular gelebileceğini hesaba katarsak özgeçmişimizin yanımızda olması ve önemli noktaları belirlemiş olmamız bu noktada önlem aldığımızı gösterir. Beden dili kişinin kendisini ifade ederken en büyük yardımcısı olmakla birlikte telefonda ingilizce eğitim ile beden dili kullanamamaktayız. Bu sebeple beden dilinin yerini ses tonumuz almaktadır. Ses tonumuzu doğru kullanabilmemiz için moralli ve gülümseyerek konuşmamız önemlidir.

Telefonla yapılan mülakatlarda görüşmeyi yönlendirici taraf olmamız önemlidir. Sorulacak sorulara anlaşılır ve net cevaplar doğru ses tonu ile verildiğinde etkili bir iş görüşmesi yapılmış sayılır. Telefonda ingilizce mülakata katılacaklar için, benzer yapıda eğitim veren ingilizceisgorusmesi.com/ sitesini ayrıca önermek istiyoruz. Unutmayın, telefonda da olsa yapacağınız ingilizce iş görüşmesine saygınızı korursanız işe o derece büyük aday olursunuz. Bu sebeple iş görüşmesini eşofman yerine, iş görüşmesine gideceğiniz kıyafetlere yakın kıyafetlerle yaparsanız daha uygun olacak ve başarı oranınız artacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder