Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

8 Şubat 2013 Cuma

Bilgisayarlarda İşinizi Kolaylaştıran Programlar

Hiç yorum yok :
Vazgeçemediğimiz yanımızdan hiç ayırmak istemediğimiz bilgisayarlarımız artık bir parçamız oldu. Gittiğimiz her yere götürmek istediğimiz bilgisayarlarımız eskiden daha az işimize yarıyordu. Gelişen teknolojinin etkisiyle daha çok programa sahip olan bilgisayarlar şimdilerde hem daha çok işimize yarıyor hem de giderken küçülen boyutları sayesinde daha çok yerde yanımızda oluyor. İlk tanıştığımız masaüstü bilgisayarları dışarıda herhangi bir yerde ya da seyahatlerimizde yanımızda taşımamız mümkün değildi. Zamanla bunlar dizüstü bilgisayarlara bıraktı yerini.

Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre daha fazla fonksiyonel ve ergonomik yapısı sayesinde daha her yerde yanımızda olabilen aletler. Son zamanlarda ise dizüstü bilgisayarların yerini de yavaş yavaş tabletler almaya başladı. Daha fazla pil süresine sahip olan tabletler kolay taşınabilir oluşları ile de daha fazla kişi tarafından tercih edilebiliyor. Bilgisayarlar bazen iş yaptığımız bazen ise eğlence amaçlı kullandığımız aletlerdir. Oyun oynamak sohbet etmek, youtube'tan müzik dinlemek gibi pek çok aktiviteyi bu sayede gerçekleştirebiliriz. Ya da işlerimizi bilgisayarlarda kurulu program ve mailler yardımıyla kolayca yapabiliriz. En çok sıkıntı olan birden fazla dosyanın mail ortamında bir başka kişiye gönderilmesi konusunda Winrar denilen program bize yardım ediyor.

Bu program sayesinde rar arşivi haline getirdiğimiz çok fazla belge tek bir belge halinde maile eklenip gönderilebiliyor. Karşı tarafta aynı şekilde tek tek yükleyip görebileceği dosyaları tek yüklemeyle gerçekleştirebiliyor. Arşiv dosyasını herhangi bir yere çıkarıp içerisinde bulunan tüm dosyalara aynı anda ulaşabiliyor.

Bilgisayarlar iş için bize yardımcı olmasının yanında müzik film video ya da başka bir dosya ve programı da indirme yoluyla bizlere sunuyor. Çok beğendiğimiz dinlemekten zevk aldığımız bir müzik olduğunu düşünelim. İnternet olmadığı zamanlarda da dinleyebilmek ya da telefonumuzda yer alsın istiyorsak bu müzikleri müzik indir programı ile kolayca bilgisayarımıza yükleyebiliyoruz. Sonrasında ise internet olmaksızın bu müziklere ulaşıp anında dinleyebiliyoruz. Sizler de bilgisayar kullanırken maksimum yarar sağlamak en güzel şekilde bu yenilik ve özelliklerden yararlanmak için gerekli programları inceleyin. Daha sonra ister işiniz için ister eğlenceniz için bunları kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder