Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

8 Şubat 2013 Cuma

Oyun Gelişimi

Hiç yorum yok :
Artık uzunca bir süredir bilgisayarı aktif olarak kullanıyoruz. Oldukça da tecrübe edindik. İlk başlarda kullanmada gerçekten bazı problemler yaşamıştık. Ancak o zamanlar bilgisayarların da pek gelişmiş olduğu söylenemez. Yaptıkları işlem sayısı ve hızları ciddi manada azdı. Ancak günümüzde gelinen noktayı pek de söylemeye gerek yok. Çok yüksek özellikli bilgisayarlar çok küçük boyutlara indi. Tüm bu gelişmelerden oyunlar da nasibini aldı. Günümüzde yapılan oyunlar gerçekten de bizlere görsel şölen sunmaktadır. Oyunlarda karakterimizin yüzünden akan terden kalp atışlarına kadar her şeyi görüp duyabiliyoruz.

Oyun şirketleri bu seviyeye gelebilmek için çok fazla para harcadılar. Müthiş simülatörler uyguladılar. Hatta oyunlar o kadar gelişti ki bazı oyunlar çıktığı zaman onu full ayarlarda oynatabilecek bilgisayar piyasada henüz olmuyor. Ancak oyun sektörü bu günlere gelirken çok yol katetti. İlk başlarda gerçekten de düşük görsel özellikli basit oyunlar çıktı. Oyun konsolu alma lüksü olanlar ise bir nebze daha gelişmiş oyunlar oynadılar. Mario oyunları o dönemin en popüler oyunlarından birisiydi. Basit ara yüzüne rağmen oynanışının zevkli olması sayesinde akıllara kazınan oyunu belli bir jenerasyondan hemen hemen herkes oynamıştır.

Kahramanımızın prensesi kurtarırken geçtiği zor yollar anlatılır oyunda. Oyun bölüm bölüm ayrılıştı ve son bölümlere doğru iyice zorlaşmaktaydı. Bunların yanında evimize bilgisayar ve internet ilk girdiği zamanlar bilgisayarın yanında internetin hızı da oldukça düşüktü. Bu internet aracılığıyla şimdi oynanan yüksek çözünürlüklü oyunları oynamak imkansızdı. O zamanın şartlarına uygun olan flash oyunlar pek çok kullanıcı için en güzel vakit geçirme uğraşlarından birisiydi. Hatta oyun yüklendikten sonra internetin kablosu çekilse dahi oyun oynanabildiği için faturanın kabarık gelmemesinin de sağlıyordu. Bu oyunların içinde en popüler olanlardan birisi araba park etme, araba yarışı oyunu. Bu oyunda arabamızı sıkışık sokaklara park etmeye çalışırken diğer araba ve engellere çarpmamaya çalışıyorduk. Oyun zevkli olmasının yanında bazen çok sinir bozucu olabiliyordu. Şimdi dönüp geriye baktığımızda gelinen yol gerçekten de çok fazla. Ancak teknolojik gelişme bu hızla giderse belki de olacakların yanında bu daha hiç.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder