Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kişisel Blog

27 Şubat 2013 Çarşamba

Melek yatırımcılar ve girişimciler

Hiç yorum yok :
Melek yatırımcılar ve girişimciler
Melek yatırımcı yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluş aşamasında yatırım yapan özel bir yatırımcıdır. Türkiye’de henüz çok yeni bir kavram olan “melek yatırımcı” potansiyel vaadeden küçük çaplı firmalara finansal destek sağlayarak onların projelerini hayata geçirmelerini ve firmalarını geliştirmelerini sağlar. Girişimcilik kavramının ülkemizde gitgide değer kazanmasıyla melek yatırımcılar da hergeçen gün artmaktadır. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda melek yatırımcılara önemli teşvikler söz konusu.

Melek yatırımcı genellikle 35-65 yaşları arasında şirket sahibi iş adamlarından oluşmaktadır. Sadece maddi destek sağlamakla kalmaz, kendisi de başarılı bir girişimci olduğu için kendi bilgi ve deneyimlerini de aktararak girişimciye danışmanlık da yapar. Melek yatırımcılar daha çok sağlık, medikal hizmetler, bilişim ve bioteknoloji sektörlerinde görülmektedir.

Melek Yatırımcılar genç, dinamik, dürüst, pozitif enerji sahibi, yeniliklere açık ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilen ve motivasyonu yüksek özelliklere sahip girişimcileri tercih etmekte. Aynı zamanda girişimcinin vizyonu ile kendi vizyonunun da uyuşması kritlerleri arasındadır. Melek yatırımcı arayan girişimcilerin bu ekosistemi iyi takip etmesi, kendini pazarlaması, ortaya koyduğu değeri iyi anlatmaya çalışması gereklidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder